Summerschool: woonzorgopgave in Drenthe

Wat is er nodig om de woonzorgopgave in uw gemeenten succesvol op te pakken? Welke richting wordt er gegeven vanuit landelijk beleid en wat betekent dit voor gemeenten en de samenwerkingspartners wonen, zorg en welzijn? De zomer is een goede tijd om uw kennis te vergroten en u te laten inspireren!

Zoeken

Summerschool: woonzorgopgave in Drenthe

7 juli 2022

Wat is er nodig om de woonzorgopgave in uw gemeenten succesvol op te pakken? Welke richting wordt er gegeven vanuit landelijk beleid en wat betekent dit voor gemeenten en de samenwerkingspartners wonen, zorg en welzijn? De zomer is een goede tijd om uw kennis te vergroten en u te laten inspireren!

header

De werkgroep Wonen Welzijn en Zorg, een samenwerking tussen de Taskeforce Wonen en Zorg, partners Alliantie Drentse Zorg met Ouderen en de Provincie Drenthe, nodigt u uit voor deze Summerschool, waarin we kennis en expertise delen, goede voorbeelden overbrengen en ondersteunen bij de lokale aanpak van de woonzorgopgave met verschillende partijen.

Dinsdag 6 september: Hoe organiseer je verpleegzorg in bestaande wijken (en bij een groeiend tekort aan zorgmedewerkers)?

Dinsdag 6 september starten we om 16:00 uur met de vierde en laatste digitale Summerschool over de woonzorgopgave voor ouderen in Drenthe, met als titel: Hoe organiseer je verpleegzorg in bestaande wijken (en bij een groeiend tekort aan zorgmedewerkers)?

Het programma van deze Summerschool:

 • In gesprek over Icare Gewoon Thuis – een nieuwe aanpak voor verpleegzorg in de wijk – door Sietske Ras van Icare. Met het concept Icare GewoonThuis geeft Icare invulling aan een nieuwe visie op zorg voor ouderen in de thuissituatie. Een visie ook die rekening houdt met de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan.
 • Presentatie over de Thuisplusflat Rotterdam – door Anita Mathoera van de Lelie Zorggroep. In de Thuisplusflats werken een zorgorganisatie, de woningcorporatie en welzijnspartijen samen om ouderen te ondersteunen om langer zelfstandig thuis te wonen. Een uniek Wmo-aanbestedingsmodel ligt ten grondslag aan deze aanpak.  Anita vertelt over wat de aanpak inhoudt en wat het tot nu toe heeft opgeleverd voor bewoners én medewerkers.

Klik hier om deel te nemen (via Microsoft Teams)

Doelgroep

De Summerschool is er voor iedereen die zijn/haar kennis wil vergroten en mee wil praten over de woonzorgopgave in Drenthe. Er is veel ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

 • Portefeuillehouders Wonen en Zorg Drentse gemeenten;
 • Beleidsadviseurs Wonen, Wmo/Zorg Drentse gemeenten;
 • Bestuurders en beleidsadviseurs/programmamanagers Wonen en Zorg van Drentse woningcorporaties;
 • Bestuurders en beleidsadviseurs/programmamanagers Wonen en Zorg van Drentse zorgpartijen;
 • Management en beleidsadviseurs van Drentse welzijnspartijen;
 • Beleidsadviseurs Wonen en Zorg van provincie Drenthe;
 • Beleidsadviseurs en bestuurders van de Provincie Drenthe;
 • Leden van Denktank 60+, senioren.

Waar en wanneer?

De Summerschool bestaat uit vier sessies die online plaatsvinden via Microsoft Teams op dinsdagmiddag tussen 16:00 en 17:00. Elke sessie heeft een ander thema. De volgende thema’s worden behandeld:

 • Dinsdag 19 juliImpact van het Programma Wonen en Ouderen op de aanpak van de lokale woonzorgopgave
  Met medewerking van ambassadeurs Taskforce Wonen en Zorg
  Dinsdag 26 juliHoe werk je lokaal bestuurlijk samen aan de Woonzorgvisie en het uitvoeringsplan?
  Met medewerking van o.a. Taskforce Wonen en Zorg
 • Dinsdag 30 augustusHoe organiseer en financier je de extramuralisering van verpleeghuiszorg?
  Met medewerking van o.a. Zilveren Kruis Zorgkantoor, Fatmir Miftari (Inkoper Verpleging en Verzorging regio Drenthe)
 • Dinsdag 6 septemberHoe organiseer je verpleegzorg in bestaande wijken (en bij een groeiend tekort aan zorgmedewerkers)
  Met medewerking van o.a. Taskforce Wonen en Zorg

Aanmelden

Mis dit niet en meld u aan

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Marleen Meijer, m.meijer@cmostamm.nl.